Геращенко розповіла, про що Порошенко і Меркель говорили в Месеберзі

 

Ключовими темами переговорів президента України Петра Порошенка та федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель в розширеному форматі була безпекова та гуманітарна ситуація на Донбасі.
Про це повідомила перший заступник голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.

“Старовинний палац Месеберг, заміська резиденція канцлера Німеччини, в годині їзди від Берліна… Примітно, що пані Меркель запросила президента не в свій офіційний офіс, а в заміську резиденцію, дипломатичною мовою – це свідчення особливих, дружніх взаємин і між країнами, і між лідерами”, – заявила віце-спікер.

Геращенко зазначила, що особиста розмова Меркель і Порошенка тривала близько години.

“Чудовий краєвид сприяв відвертому обміну думками. Вони пройшлися парком, потім спілкувалися на свіжому повітрі, поблизу озера”, – розповіла Ірина Геращенко.

“Під час зустрічі у розширеному колі ключовими темами були безпекова і гуманітарна ситуація на Донбасі”, – наголосила вона.

“Під враженням від канцлера Меркель. Щоразу – під більшим враженням. Вона дуже обізнана в українських реаліях, щиро цікавиться безпековою і гуманітарною ситуацією на Донбасі, ходом реформ, роботою парламенту. Добре, що в ЄС є такий лідер”, – додала Геращенко.

Як повідомляла “Новинарня“, Петро Порошенко 20 травня перебуває з одноденним робочим візитом у Німеччині.
Переговори Порошенка та федерального канцлера Ангели Меркель у резиденції федерального уряду Німеччини – замку Месеберг (м. Гранзее, земля Бранденбург) тривали понад 2,5 години.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна