У Криму хочуть експропріювати частину земель, оформлених в часи України

 

Російська окупаційна влада в Криму пропонує припинити права власності на ділянки і нерухомість, оформлені Україною. Про це пише російське видання “Коммерсант“.

Регіональна влада сподівається розчистити більшу частину майданчиків, де документація викликає сумніви, до 2021 року.

У проекті закону вказується, що до 1 січня 2021 року права на ділянки і розташовану на них нерухомість можуть припинятися, якщо земля розміщена на території загального користування (парки, пляжі, об’єкти культурної спадщини, заповідники тощо), використовується не за цільовим призначенням.

Крім того, зазначається, що є землі, які були видані українськими держорганами в обхід законів України.

“Наприклад, посеред Лівадійського парку або в заповіднику може бути ділянка з будинком, і у власників є документи українських органів влади, які були видані в обхід українських же законів”, – повідомила глава окупаційного комітету Держради Криму з майнових та земельних відносин Євгенія Добриня.

При цьому газета цитує кримського юриста, який вважає, що таке рішення може призвести до соціальної напруженості в регіоні.

За різними оцінками, загальна вартість ділянок, які підпадають під потенційне вилучення, перевищує 1 млрд. доларів.

Читайте також:
Власників паспортів “ДНР/ЛНР” у Росії все одно вважають громадянами України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна