Суд у справі про держзраду Януковича знову перенесли

 

Оболонський райсуд Києва оголосив перерву в підготовчому судовому засіданні у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича до 10 години 29 травня. Таке рішення вдень 18 травня оголосив суддя Владислав Дев’ятко.

У ході засідання цього дня адвокати Януковича просили суд надати достатньо часу для ознайомленнями з додатковими матеріалами клопотання про спеціальне судове розслідування.

“Просимо оголосити перерву, щоб ознайомитися з матеріалами та ухвалити позицію щодо суду присяжних. Ми також маємо з’ясувати, що надав прокурор, і узгодити свою позицію”, – заявив адвокат Віталій Сердюк.

“Суд ухвалив клопотання захисту задовольнити і надати захисту необхідний час для ознайомлення з матеріалами клопотання”, – оголосив головуючий суддя, якого цитує “Українська правда”.

На брифінгу після суду представник звинувачення Руслан Кравченко заявив, що сторона захисту свідомо затягує процес, і “слова Януковича про бажання брати участь у процесі в режимі відеозв’язку – лише слова”, насправді підсудний уникає допитів.

Під час засідання суду прокурор Кравченко заявив клопотання здійснювати щодо екс-президента-втікача спеціальне судове провадження без присутності Януковича.

“Оскільки звинувачений умисно переховується за межами країни з метою ухилення від відповідальності, ми просимо суд застосувати процедуру спеціального судового провадження. Розгляд кримінального провадження вважаю можливим без допиту обвинуваченого”, – сказав прокурор.

Участь у процесі в режимі відеоконференції з-за кордону – це право підсудного, а не його обов’язок, і Віктор Янукович цим правом не скористався, наголосив Руслан Кравченко.

Також він наголосив, що сторона звинувачення зацікавлена у справедливому суді, тому можливий суд присяжних за бажання Януковича.

Як повідомлялося, на першому підготовчому засіданні Оболонський районний суд дозволив Віктору Януковичу брати участь у засіданні суду шляхом відеоконференції та переніс засідання на 18 травня.
Однак Ростовський обласний суд, звідки мав свідчити Янукович, заявив, що не отримав належного офіційного звернення від Оболонського суду, аби організувати відеозв’язок.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна