Переможець “Голосу країни” пікетував Верховну Раду разом з УПЦ МП

 

Переможець “Голосу країни–7” Олександр Клименко, який є священиком Української православної церкви Московського патріархату, разом з іншими представниками УПЦ МП протестував під Верховною Радою проти законопроекту про релігійні організації, контрольовані державою-агресором.

Про це повідомляє “Главком“.

 

Напередодні акції протесту отець Олександр виклав на свої сторінці посилання на публікацію у ЗМІ та відеозвернення, в якому він засуджує вказані законотворчі ініціативи, назвавши їх “розгойдуванням човна”.

“Законотворчі ініціативи, які зараз так сколихнули релігійну громадськість і в цілому народ нашої країни, і це єднання в засудженні, яке ми можемо спостерігати в ЗМІ, і, особливо, серед воцерковлених людей, свідчать про те, що ті, від яких залежить мир в нашій країні, зараз, на жаль, розгойдують човен”, – заявив священик.

Після перемоги на пісенному телешоу Клименко потрапив у скандал. Користувачі “Фейсбуку” знайшли його старий пост про події в період Революції гідності, в який розцінили як образу героїв Небесної сотні.

Священик відкинув усі звинувачення, наголосив, що цей допис було зроблено ще до кривавих подій 18-20 лютого 2014 року (коли загинуло багато учасників Революції гідності) й додав, що готовий підписатися під кожним своїм словом.

Як повідомляла “Новинарня“, 18 травня УПЦ МП прийшли під Верховну Раду з акцією протесту проти законопроектів №4511 – про особливий статус релігійних організацій, керівні центри яких розташовані в державі, визнаній агресором, і №4128 – про можливість змінювати підлеглість релігійної громади.

Прес-служба  церкви назвала цю акцію “молебнем про напоумлення народних депутатів”.

 

 

Читайте також:
Митрополит Донецький УПЦ МП провів великодні служби і для бойовиків,
і в підконтрольному Маріуполі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна