Затягування триває: на суді 18 квітня включення Януковича по відео з Ростова не буде

 

На судовому засіданні в Оболонському райсуді Києва у справі про державну зраду Віктора Януковича 18 травня не буде організовано конференц-зв’язок із підсудним, який переховується в Росії.
Це випливає з повідомлення російського агентства “Інтерфакс-Південь”.

“Звернення українського суду не було, відповідно, у четвер відеозв’язок організовано не буде”, – сказав співрозмовник агентства у Ростовському обласному суді (РФ).

Раніше повідомлялося, що Ростовський обласний суд готовий до організації відеозв’язку з Оболонським райсудом Києва для участі екс-президента України Януковича у попередньому засіданні 18 травня у справі про державну зраду – після надходження відповідного запиту з українського суду в порядку, встановленому Європейською конвенцією про правову допомогу у кримінальних справах.

Така відповідь надійшла від Ростовського облсуду на запит адвокатів про організацію участі Януковича у підготовчому засіданні у форматі відеоконференції за міжнародною процедурою.

Захист Януковича наполягає на необхідності організації відеоконференції у порядку міжнародної правової допомоги, оскільки тільки так можна забезпечити дотримання статті 86 Кримінального процесуального кодексу України (допустимість доказів).

Крім того, адвокати вказують, що лише офіційна особа суду за місцем знаходження Януковича може бути уповноважена Оболонським судом на вручення екс-президенту, під його розпис, пам’ятки про його процесуальні права та перевірку його особистості на підставі паспорта.

Адвокати вважають, нібито запропонований Оболонським судом спосіб проведення відеоконференції не передбачений чинним КПК України.

Українська прокуратура констатує, що захист Януковича в усі можливі способи затягує процес.

Як повідомлялося, раніше Оболонський районний суд дозволив Віктору Януковичу брати участь у засіданні суду шляхом відеоконференції та переніс засідання на 18 травня.

Президент-втікач Янукович уже давав свідчення по відео з Ростовського суду в листопаді 2016 року як свідок у справі про розстріл “беркутівцями” Майдану.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна