Ярош про стрілянину свого охоронця в Кам’янському: Участь у війні – не індульгенція

 

Народний депутат України, провідник руху “ДІЯ” і Української добровольчої армії Дмитро Ярош вперше прокоментував інцидент, який стався 15 травня в його рідному місті Кам’янське Дніпропетровської області.
Як писала “Новинарня“, там один із людей Яроша прострелив ноги таксисту за відмову відповісти на вітання “Слава Україні!”, побили його авто й поранили ще одного чоловіка. Двох учасників конфлікту напідпитку затримали на місці, одному вдалося втекти.

“Михайло (затриманий) – не просто мій охоронець, а бойовий побратим, який пройшов Майдан та по сьогодні бере активну участь в боях російсько-української війни. Під час бойових зіткнень поводив себе героїчно та був прикладом для друзів”, – написав Ярош. Проте, на думку провідника УДА, участь у війні – не індульгенція, що звільняє від всіх гріхів.

“Конкретні інструкції як себе поводити, відзначаючи свій день народження, він мав і їх порушив. За що буде нести заслужене покарання. Тиснути на досудове слідство і суд, кричати про «зраду» і «політичні переслідування добровольців» не буду. Від правоохоронців вимагав і вимагаю людського ставлення до всіх, без виключення громадян. Юридична і медична допомога Михайлові надається всебічна”, – зазначив нардеп.

Водночас Дмитро Ярош попросив також з розумінням поставитися до цієї ситуації. “На війні ідентифікація «свій-чужий», поняття «справедливо-несправедливо», «правда-брехня» сильно загострюються. Хлопці тримаються роками, а потім в один момент зриваються, і наслідки є поганими. Ми не шукаємо жалості, просто просимо про розуміння”, – додав провідник.

Ярош також зазначив, що будь-яка колоборація з російським агресором має каратися.

“Вати” і “колорадів”, на жаль, в нашому суспільстві досить. І в той час, коли одні зі зброєю в руках захищають свою Батьківщину, інші вільготно почувають себе в тилу, ненавидячи Україну та воїнів. Це особливо проявилося під час подій у Дніпрі 9 травня, та на побутовому рівні в Кам’янському. Висновок один – будь-яка колоборація з російським агресором має каратися. Бажано державними правоохоронними структурами. Коли ж ці органи не працюють – громадянами. Це наш національний і конституційний обов’язок”, – написав Дмитро Ярош.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна