Військком Миколаївщини був змушений звільнитися, після того як у нього виявили бізнес у Криму, а в дружини – паспорт РФ

 

У військового комісара Миколаївської області, полковника Олександра Іванова, органи безпеки виявили чинний бізнес в окупованому Криму.

Спочатку оперативники Служби безпеки України склали на Іванова протокол про корупцію – військком використовував в особистих цілях мобілізований у приватного підприємства автомобіль Toyota Avensis, пише Преступности.НЕТ із посиланням на достовірні джерела у військовій прокуратурі Південного регіону.

Пізніше оперативники контррозвідки встановили, що протягом 2016 року Іванов сім разів виїжджав на територію окупованого Росією Криму. У результаті з’ясувалося, що у військкома на Південному березі півострова є чинний бізнес – невеликий готель.

При цьому, що важливо, щоразу він отримував дозвіл Міноборони на виїзд в Крим.

Ще частіше в Криму бувала дружина військкома. Варто зазначити, що під час чергового візиту на півострів українські прикордонники на КПП “Чонгар” виявили в неї, крім паспорта громадянки України, паспорт громадянки Російської Федерації.

Встановлено також, що син Олександра Іванова перебуває на військовому обліку як в Україні, так і в Росії.

Наразі всі ці матеріали направлено до військової прокуратури Південного регіону. Сам же Олександр Іванов звільнився за власним бажанням.

У коментарі Преступности.НЕТ інший заступник обласного військкому Олександр Жолудь підтвердив, що Іванов звільнився, додавши, що наразі обов’язки виконує заступник начальника обласного військкому, полковник Віктор Мамчур.

При цьому на запитання щодо того, чи знав він про наявність у свого екс-начальника бізнесу в Криму, відповів негативно. “Ні, не знав. Я за командиром не стежу”, – зазначив Жолудь.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна