У Страсбурзі урочисто підписано рішення про безвізовий режим із ЄС для громадян України

 

У Європейському парламенті в Страсбурзі сьогодні, 17 травня, відбулася урочиста церемонія підписання законодавчого акту про запровадження безвізового режиму з ЄС для громадян України.

Документ підписали президент Європарламенту Антоніо Таяні та міністр внутрішніх справ і національної безпеки Мальти (як держави, яка зараз головує в Раді ЄС) Кармело Абела.

На церемонії підписання були присутні також президент України Петро Порошенко та доповідачка Європарламенту з питання безвізу для українських громадян Марія Габріель.

“Це абсолютно історичний день для моєї 45-мільйонної нації і так само історичний день для ЄС. Україна повертається в європейську родину і каже своє останнє «прощавай» радянсько-російській імперії” – зазначив Порошенко на спільній із Таяні прес-конференції по завершенні церемонії підписання.

Як повідомлялося, у середу в Європарламенті відбулася урочиста церемонія підписання законодавчого акта, яким буде запроваджений безвізовий режим для громадян України.

“Зараз дуже важливий час. Я завжди вважав, що війна не є приводом для того, щоб зволікати з реформами. Наша країна проходить через дуже нелегкі часи, але ми йдемо вперед”, – наголосив Порошенко.

Він також подякував Раді ЄС та всім державам-членам Євросоюзу за підтримку України.

“Нові правила щодо лібералізації візового режиму є початком нової ери. Нехай щастить!” – у свою чергу заявив Антоніо Таяні.

Міністр внутрішніх справ головуючої у Раді ЄС Мальти Кармело Абела, доповідачка ЄП з питання “безвізу” для України Марія Габріель, президент України Петро Порошенко та президент Європарламенту Антоніо Таяні,. Фото: АП

Після підписання рішення про “безвіз” ще має бути оприлюднене в Офіційному журналі ЄС. Через 20 днів безвізовий режим набуде чинності; очікується, що він запрацює від 11 червня.

Читайте також:

Порошенко прозвітував про виконання своєї “безвізової” обіцянки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна