У штабі АТО уточнили ситуацію щодо “сірої зони”, зайнятої бойовиками під Донецьком

 

Збройні сили України не здали жодних стратегічних позицій у “сірій зоні” в районі села Піски під Донецьком. Про це повідомив прес-офіцер штабу АТО Антон Маринович, передає “Українська правда”.

“На цій ділянці ліні фронту після зими, коли з’явилася рослинність, бойовики почали повертатися на свої старі позиції, які межують із “сірою зоною”, і їх (позиції) дообладнувати. Тобто зимою вони були трішки далі, зараз вони наблизились, але тактично ситуація для наших військ не змінилася”, – сказав він.

“У нас там повністю тактична перевага, ми за ними спостерігаємо, бачимо, що вони роблять”, – наголосив прес-офіцер.

За його словами, бойового зіткнення за цю ділянку “сірої зони” не було.

“Це було два місяці тому, коли вони почали обладнувати свої старі позиції. Там взагалі немає ніяких зрушень на користь бойовиків. Ситуація залишається стабільною, контрольованою нашими бійцями”, – сказав Маринович.

Як повідомляла “Новинарня“, раніше 16 травня прес-центр штабу АТО поширив повідомлення про те, що бойовики зайняли поблизу Донецька “сіру зону”.
Згодом прес-центр видалив це повідомлення і заявив на своїй сторінці, що “зазначена інформація не відповідає дійсності та була неправильно викладена і висвітлена”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна