Росія не бачить нічого поганого в домаганнях бойовика до спостерігачки ОБСЄ, – Геращенко

 

Росія та ОРДЛО ігнорують вимогу української сторони притягти до відповідальності бойовика за домагання до спостерігачки ОБСЄ.

Про це написала у “Фейсбуці” заступник голови Верховної Ради, представниця України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко за підсумками засідання Трьохсторонньої контактної групи в Мінську.

“У Мінську Україна і ОБСЄ жорстко вимагали від РФ і контрольованих ними ОРДЛО притягнення до відповідальності і покарання озброєного покидька, який намагався принизити жінку з місії СММ ОБСЄ і, погрожуючи їй автоматом, дозволив собі сексуальні домагання до неозброєної спостерігачки. (…)

Аргументи іншої сторони: та цей товариш був не дуже-то і п’яний, і не дуже-то й озброєний, так, пару автоматів. І це просто ментальна і культурна різниця у спілкуванні, він просто брав у жінки телефон, а в ваших Європах просто по- іншому знайомляться, то та жінка не так зрозуміла «гусара»”, – написала Геращенко.

Також, за її словами, проти того, щоб засуджувати бойовика російська сторона висунула аргумент, що “ну подумаєш, чоловік на блокпосту вирішив взяти телефончик у гарної жінки. У вас он на Євробаченні чоловік з голою дупою перед усіма до співачки приставав. І регіт…”.


Як повідомляла “Новинарня“, 5 травня було зафіксовано факт сексуальних домагань з боку озброєного чоловіка в ОРДО до спостерігачки СММ ОБСЄ.

Глава СММ ОБСЄ в Україні Ертурул Апакан засудив таке сексуальне домагання й звернувся до бойовиків з вимогою розібратися з цим випадком.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна