50 “тойот”, 1300 радіостанцій… Що ще союзники подарували ЗСУ цього року

 

Іноземні партнери продовжують надавати допомогу з технічного оснащення Збройних cил України. Про це на брифінгу 16 травня заявив державний секретар Міністерства оборони Олександр Дублян.

“Цього року Збройні сили отримали від країн-партнерів запасні частини для радарів контрбатарейної боротьби та автомобільної техніки на загальну суму близько 85 тисяч доларів США, а також близько 1300 радіостанцій, майже 2500 одиниць приладів нічного бачення, близько 50 автомобілів Toyota Land Cruiser SUV та Toyota Land Cruiser Pick-Up Truck, обладнання для забезпечення заходів підготовки у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки”, — поінформував генерал-полковник Дублян, якого цитує прес-служба МОУ.

Він зазначив, що до кінця року від країн-партнерів планується отримати медичні автомобілі “Хамві”, засоби зв’язку “Харріс” різних типів, лазерні системи імітації бойових дій типу MILES, медичні тренажери, а також обладнання та матеріали для стаціонарних та польових госпіталів. У тому числі – близько 2500 комплектів першої допомоги для санінструкторів, 25 тисяч індивідуальних аптечок, рентген-апарати, дефібрилятори, прилади діагностики організму, евакуаційні ноші тощо.

Очевидно, в повідомленні міститься помилка щодо часових рамок допомоги, адже, наприклад, США подарували Україні 2500 приладів нічного бачення в серпні 2016 року.

Читайте також:
З початку року на контракт у ЗСУ прийшли 13 тисяч військових

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна