Російські спецслужби вводять своїх агентів до українських патріотичних організацій, – Грицак

 

Російські спецслужби вербують представників українських патріотичних організацій та вводять до їх складу своїх агентів. Як передає УНІАН, про це повідомив голова СБУ Василь Грицак на брифінгу в Києві 15 травня.

“Ми бачимо цілу систему, це не є поодинокі випадки в якомусь конкретному місці чи акція, присвячена якійсь конкретній події. Ми бачимо системну роботу цих [російських] спецслужб. Одним з таких протестних ініціаторів так званих акцій на території нашої держави є лідер [радикальної організації]) “Наждак” Микола Дульський, який на сьогодні переховується в Москві”, – розповів голова СБУ.

“Я не хочу звинувачувати усіх представників “Наждака”, які продовжують діяти в місті Києві, брати участь у громадсько-політичному житті столиці України. Я хотів сказати, що традиційно спецслужби на сьогодні ворожої для нас країни використовують такий метод, як вербовку з числа патріотично налаштованих громадян своїх агентів. Інший варіант – це введення своїх джерел у патріотичне середовище”, – сказав Грицак.

Крім того, він заявив, що РФ хоче дестабілізувати ситуацію всередині України, дискредитувати її у світі та, в разі руйнування владної вертикалі, перейти до відкритої агресії.

“Хочу зазначити, що російські спецслужби ставлять перед собою дві мети: перша з яких – це дестабілізувати ситуацію всередині держави, та друга – це дискредитувати Україну в світі. Ви пам’ятаєте про акцію щодо етнічних поляків та акцію, яка мала відбутись в Одесі щодо етнічних болгар, де Україну хотіли посварити і з поляками, і з болгарами… Ставлячи ці дві мети, коли ці два завдання будуть виконані: дестабілізація та дискредитація, коли буде зруйнована, не приведи Господи, владна вертикаль України, я переконаний, що саме тоді Росія перейде до відкритої агресії”, – вважає Грицак.

“Це дуже і дуже небезпечно, тому стабільність всередині країни та ситуація в районі АТО є речами взаємопов’язаними”, – резюмував голова СБУ.

Як повідомляла “Новинарня“, раніше працівники СБУ встановили, що замовником кількох провокаційних масових акцій в Україні є лідер радикальної громадської організації “Наждак” Микола Дульський, який зараз переховується на території РФ і якого розшукують українські правоохоронці за погрозу вбивства. Крім іншого, йдеться про обстріл генерального консульства Республіки Польща в Луцьку та синхронізовану з ним у часі спробу перекриття траси Львів-Рава-Руськанібито етнічними поляками.

Читайте також:
СБУ підозрює, що обстріл консульства в Луцьку організував лідер “Наждака” Дульський

СБУ викрила ще одну спробу влаштувати фейковий національний протест
через Дульського, тепер в Одесі. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна