На час розслідування подій 9 травня в Дніпрі відсторонили трьох поліціянтів

 

Трьох поліцейських Дніпропетровщини відсторонили від служби на період розслідування подій 9 травня. Про це повідомив керівник Нацполіції України Сергій Князєв, повідомляє прес-служба відомства.

 За його словами, матеріали стосовно їхніх дій направлені до прокуратури для надання їм правової оцінки.

“Князєв повідомив, що комісія Нацполіції під керівництвом начальника Департаменту внутрішньої безпеки відомства полковника Євгена Коваля надала керівництву Нацполіції і МВС первинні відомості про хід службового розслідування подій 9 травня у м. Дніпро в районі пам’ятника Слави”, – повідомляє НП.

“Згідно з цими відомостями, троє поліцейських полку поліції особливого призначення главку поліції Дніпропетровщини вчиняли протиправні дії, які містять ознаки кримінальних правопорушень”, – додали у поліції.

Читайте також:
У Дніпрі арештували ще трьох “тітушок 9 травня”,
а їхнього керівника затримали. ВІДЕО

П’ятьом учасникам сутичок у Дніпрі повідомили про підозру

Як повідомляла “Новинарня“, у Дніпрі 9 травня під час ходи до монументу Слави представників Соціалістичної партії та партії “Опозиційний блок” виникли сутички між громадськими активістами, ветеранами АТО з одного боку, охороною (“тітушками” Вілкула) і поліцією  – з іншого. Громадські активісти виступили проти політичної символіки лівих та “Опоблоку”. Поліція застосувала кийки і силу, виступивши на боці “тітушок”.
Постраждали кілька ветеранів АТО, одного з розбитою головою забрала швидка допомога.
Всього у відділення поліції було доставлено 15 осіб. Травмовано 14 осіб – 8 учасників заходу і 6 поліцейських.
Пізніше генпрокурор Юрій Луценко заявив, що затримано 12 “тітушок”.

Прокуратура Дніпропетровщини почала кримінальне провадження за фактом перевищення влади службовими особами поліції області за ч. 2 ст. 365 КК України.
Як свідка у справі викликали організатора ходи “Опоблоку”, нардепа Олександра Вілкула.

10 травня очільник МВС Арсен Аваков підписав наказ про звільнення з посад начальника управління поліції Дніпропетровської області генерала Ігоря Репешка, начальника міського управління поліції Дніпра полковника Андрія Бідила й відповідних заступників щодо забезпечення громадської безпеки. Голова Національної поліції Сергій Князєв призначив новим керівником ГУ НП в Дніпропетровській області Віталія Глуховерю.

Читайте також:
“День поразки”. Як 9 травня засвідчило провал реформи української поліції

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна