Дніпровський “тітушка 9 травня” – боксер з Краматорська – вийшов з тюрми під заставу

 

Один із учасників сутичок у Дніпрі 9 травня, який був заарештований, вийшов на свободу під заставу у розмірі 128 тисяч гривень. Про це “Радіо Свобода” повідомили в Дніпропетровській обласній прокуратурі.

Це “тітушка”, відомий як “боксер з Краматорська”. Його підозрюють у побитті депутата обласної ради Владислава Бородіна.

Прокурори планують подавати апеляцію на рішення суду першої інстанції в частині, яка стосується можливості виходу чоловіка під заставу.

Запобіжний захід – арешт із можливою заставою – суд обрав першому “тітушці” ввечері 11 травня.

Читайте також:
У Дніпрі арештували ще трьох “тітушок 9 травня”, а їхнього керівника затримали. ВІДЕО

На час розслідування подій 9 травня в Дніпрі відсторонили трьох поліціянтів

Як повідомляла “Новинарня“, у Дніпрі 9 травня під час ходи до монументу Слави представників Соціалістичної партії та партії “Опозиційний блок” виникли сутички між громадськими активістами, ветеранами АТО з одного боку та охороною (“тітушками” Вілкула) і поліцією  – з іншого. Громадські активісти виступили проти політичної символіки лівих та “Опоблоку”. Поліція застосувала кийки і силу, виступивши на боці “тітушок”. Свідки зазначили, що бійку почали саме “молодики спортивної статури”, які з помаранчевими відмітками на грудях охороняли агітаційні намети “Опоблоку”.

Постраждали кілька ветеранів АТО, одного з розбитою головою забрала швидка допомога.
Всього у відділення поліції було доставлено 15 осіб. Травмовано 14 осіб – 8 учасників заходу і 6 поліцейських.
Пізніше генпрокурор Юрій Луценко заявив, що затримано 12 “тітушок”.

Прокуратура Дніпропетровщини почала кримінальне провадження за фактом перевищення влади службовими особами поліції області за ч. 2 ст. 365 КК України.
Як свідка у справі викликали організатора ходи “Опоблоку”, нардепа Олександра Вілкула.

10 травня очільник МВС Арсен Аваков підписав наказ про звільнення з посад начальника управління поліції Дніпропетровської області генерала Ігоря Репешка, начальника міського управління поліції Дніпра полковника Андрія Бідила й відповідних заступників щодо забезпечення громадської безпеки. Голова Національної поліції Сергій Князєв призначив новим керівником ГУ НП в Дніпропетровській області Віталія Глуховерю.

Читайте також:
“День поразки”. Як 9 травня засвідчило провал реформи української поліції

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна