Продовження обстрілів під час фіналу “Євробачення”: бойовики вдарили “Градом” по Новолуганському

 

Пізно ввечері бойовики ОРДЛО обстріляли з реактивної артилерії населений пункт Новолуганське в Донецькій області. Про це інформує “Новинарня” з посиланням на прес-центр штабу АТО.

“Після трагічного обстрілу мирної Авдіївки, що призвів до загибелі та поранення мирних мешканців, російсько-окупаційні війська о 22:38 застосували реактивні системи залпового вогню БМ-21 «Град» поблизу населеного пункту Новолуганське (Світлодарська дуга)”, – ідеться в повідомленні.

Зазначається, що обстрілом було пошкоджено газогін та інфраструктуру холдингової компанії “Бахмутський аграрний союз”. Один із тваринницьких комплексів зазнав руйнувань. Спалахнула пожежа, вогонь продовжує знищувати майно.

“Вкотре незаконні збройні формування продемонстрували зухвале ігнорування Мінських угод та своє ставлення до громадян Донбасу”, – констатує штаб АТО.

Нагадаємо, раніше в суботу, 13 травня, внаслідок обстрілу міста Авдіївки загинули чотири мирні жителі, один дістав поранення.
Через це президент Петро Порошенко скасував свій похід на фінал “Євробачення”.
Голова Донецької ОДА Павло Жебрівський скасував святкування Дня Європи в Покровську в неділю.

Напередодні бойовики також обстрілювали населені пункти.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна