Макрон “на троні”. Відбулася інавгурація нового президента Франції

 

У Єлисейському палаці в Парижі в суботу, 14 травня, відбулася інавгурація новообраного 25-го президента Франції Еммануеля Макрона. Про це повідомляє Le Figaro.

На початку церемонії Макрон провів зустріч із попередником – Франсуа Олландом. 24-й президент передав новому лідеру країни контроль над ядерними силами та ввів у курс поточних справ. Після цього Олланд залишив Єлисейський палац.

За традицією, новому президенту також був наданий ступінь Великого магістра Ордена Почесного легіону.

Голова Конституційної ради Франції офіційно оголосив Макрона президентом Франції, після чого той виголосив свою першу промову на новій посаді, наголосивши на потребі відбудувати єдину Європу.

У понеділок, 15 травня, новий президент здійснить свій перший офіційний візит – до Берліна, де зустрінеться з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Нагадаємо, лідер руху “Вперед!”, центрист Еммануель Макрон здобув 66,10% голосів під час другого туру президентських виборів у Франції 7 травня.
За нього проголосували понад 20,7 млн. виборців. Його суперницю, ультраправу Марін Ле Пен підтримали понад 10,6 млн. французів.
Після оголошення результатів виборів подав у відставку уряд Франції.

Читайте також:
Перемога Макрона над Ле Пен – це зняття гостроти меншої з проблем. ще попереду, – Яременко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна