Автономію для кримських татар має розробити Конституційна комісія, – президент

 

Президент Петро Порошенко переконаний, що статус автономії кримських татар українська влада мала забезпечити давно, і підтвердив готовність подати на розгляд Верховної Ради низку змін до Конституції, в тому числі щодо питання кримськотатарської автономії.
Про це він сказав на великій прес-конференції 14 травня в Києві.

“Яким буде формат цієї автономії, мені має запропонувати Конституційна комісія, в якій беруть участь представники Меджлісу кримськотатарського народу”, – підкреслив Порошенко, відповідаючи на питання журналіста кримськотатарського телеканалу ATR щодо планів створення автономії в тимчасово окупованому Криму для кримських татар.

Президент зазначив, що як тільки робоча група Конституційної комісії завершить свою роботу з цього питання, громадськість буде поінформована щодо запропонованого формату кримськотатарської автономії. Він висловив сподівання, що ця робота має бути завершена найближчим часом.

“Тягнути з цього приводу не потрібно. Затримка – не за президентом”,- сказав Петро Порошенко, та висловив готовність внести на розгляд ВР пропозицію Конституційної комісії.

При цьому він нагадав, що для затвердження змін до Конституції потрібно 300 голосів народних обранців. “Тут нам треба усім попрацювати”, – підкреслив президент.

Як писала “Новинарня“, із закликом надати для кримських татар “конституційне право на самовизначення” Петро Порошенко вперше виступив у травні 2016 року.

Читайте також:
У День АРК голова Меджлісу закликав створити
Кримсько-татарську автономну республіку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна