За добу понад 59 обстрілів. Терористи активно б’ють по населених пунктах, – СЦКК

 

Українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) констатує, що незаконні збройні формування ОРДЛО, нехтуючи усі Мінські домовленості та міжнародне гуманітарне право, протягом доби активно здійснювали обстріли позицій Збройних сил України, населених пунктів вздовж усієї лінії розмежування.

“Так, вчора, 12 травня, НЗФ ОРДО здійснили обстріли в напрямку населених пунктів Мар’їнка та Красногорівка із застосуванням 82-міліметрового міномета. В результаті обстрілу зруйновано один будинок по вулиці Героїв Чорнобиля, 206, а також одна міна розірвалися на подвір’ї біля будинку по вулиці Сонячна, 8. За попередньою інформацією, жертв серед мирного населення немає”, – повідомляє українська сторона СЦКК на фейсбук-сторінці прес-центру штабу АТО.

Також вчора, близько 11.30, противник зі стрілецької зброї обстріляв населений пункт Чермалик. Поранення отримала громадянка України та із діагнозом вогнепальне поранення лівої гомілки була направлена до лікарні.

Крім того, сьогодні вночі, близько 01.35, НЗФ ОРДО здійснили обстріл у напрямку населеного пункту Волноваха із застосуванням 15 снарядів артилерії калібром 152 міліметри, що є грубим порушенням Мінських домовленостей щодо застосування забороненого озброєння. На щастя, загиблих та поранених серед мирного населення немає, констатують штабі.

Прес-центр штабу АТО повідомляє, що впродовж доби 12 травня бойовики загалом 54 рази відкривали вогонь по позиціях українських захисників.
Троє військовослужбовців ЗС України отримали поранення.

Приморський напрямок. Проросійські незаконні збройні формування ввечері продовжили обстрілювати опорні пункти сил АТО в районі Широкиного, Водяного, Павлополя, Гранітного, Гнутового, Чермалика та Новотроїцького. Там бойовики здебільшого використовували стрілецьку зброю, великокаліберні кулемети та гранатомети різних систем. Подекуди вели вогонь й ворожі снайпери. Окрім того, українські позиції біля Широкиного потрапили під вогонь з мінометів калібру 82- мм та озброєння БМП. З такого ж озброєння противником були обстріляні опорні пункти сил АТО в районі Мар’їнки та Красногорівки. А неподалік Талаківки ворог застосував артилерійські системи калібру 122 мм.

Донецький напрямок. Проросійські бандформування відкривали вогонь з мінометів калібру 82 та 120 мм по наших позиціях в районі Новолуганського та Луганського. З 82-мм мінометів били по околицях Авдіївки, позиціях біля Кам’янки. Ці ж ділянки фронту, а також опорні пункти сил АТО в районі Пісків, Верхньоторецького та Новгородського бойовики обстрілювали з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Луганський напрямок. Ввечері підрозділи російсько-терористичних військ обстріляли з гранатометів різних систем українських воїнів біля Новоолександрівки та Кримського. Поблизу Новозванівки бойовики били по позиціях ЗС України з великокаліберних кулеметів, автоматичних станкових гранатометів та 120-мм мінометів. А в районі Новотошківського незаконні збройні формування застосовували проти наших захисників міномети калібру 82 мм, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю”, – сказано в ранковому зведенні.

Читайте про 11 травня:
Доба АТО: 53 обстріли, двоє воїнів загинули

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна