Індонезія хоче друкувати гроші в Україні

 

Індонезійська державна компанія “Peruri” планує налагодити співпрацю з Національним банком України задля виготовлення грошей. Про це йшлося під час зустрічі в.о. голови НБУ Якова Смолія з делегацією “Peruri”, передає прес-служба регулятора.

Під час зустрічі йшлося про можливість встановлення стратегічних партнерських відносин між Національним банком та компанією “Peruri” у галузі виготовлення високозахищеного паперу, банкнот та монет.

Голова делегації, технічний директор “Peruri” Харджо Сумарто Субандріо повідомив, що індонезійці зацікавлені в постійному та надійному партнері, що зможе підтримати активну діяльність компанії на міжнародному ринку виробництва грошей.

“Нас приваблює можливість співпраці з Україною, оскільки рівень виробничих потужностей Банкнотно-монетного двору НБУ повністю відповідає найсучаснішим світовим стандартам”, – сказав він.

“Ми абсолютно вражені ефективною роботою персоналу, високим рівнем автоматизації, інноваційними технологіями та якістю української паперової, банкнотної та монетної продукції,” – зауважив Субандріо.

Яків Смолій висловив сподівання, що візит представників компанії до України дасть плідні результати та стане початком майбутнього співробітництва.

Наразі меморандум про домовленості узгоджується сторонами.

Компанія “Peruri” є 100% державною компанією Республіки Індонезії, що виробляє гроші для потреб власної країни та міжнародного ринку.

Як писала “Новинарня“, Яків Смолій став в.о. голови НБУ з 11 травня.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна