У Дніпрі арештували ще трьох “тітушок 9 травня”, а їхнього керівника затримали. ВІДЕО

 

Суд у Дніпрі арештував ще трьох “тітушок”, які брали участь у бійках 9 травня. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

“Дніпро. Ще троє “орлів Вілкула” затримані і заарештовані судом. “Тітушина бадьорість” 9 травня змінилася камерою 12 травня”, – написав він у “Твіттері”.

Як писала “Новинарня“, першого найманця-хулігана – боксера з Краматорська – суд арештував на два місяці увечері 11 травня.

Сьогодні ж, 12 травня, поліція Дніпропетровської області затримала чоловіка, який керував “тітушками” під час подій 9 травня в обласному центрі. Про це Аваков розповів “Українській правді”.

“Сили поліцейських спецпризначеннців та карного розшуку кримінальної поліції Дніпра сьогодні затримали особу, яка керувала діями “тітушок” у Дніпрі під пам’ятником Слави. Цей діяч і раніше притягувався до кримінальної відповідальності”, – зазначив міністр.

На уточнювальне питання речник Нацполіції Ярослав Тракало повідомив, що затримання 27-річного місцевого мешканця відбулося у Новомосковську.

“Поліція встановила його місце знаходження та доставила до прокуратури Дніпропетровської області для проведення слідчих дій”, – додав Тракало.

Читайте також:
П’ятьом учасникам сутичок у Дніпрі повідомили про підозру

Як повідомляла “Новинарня“, у Дніпрі 9 травня під час ходи до монументу Слави представників Соціалістичної партії та партії “Опозиційний блок” виникли сутички між громадськими активістами, ветеранами АТО з одного боку, охороною (“тітушками” Вілкула) і поліцією  – з іншого. Громадські активісти виступили проти політичної символіки лівих та “Опоблоку”. Поліція застосувала кийки і силу, виступивши на боці “тітушок”.
Постраждали кілька ветеранів АТО, одного з розбитою головою забрала швидка допомога.
Всього у відділення поліції було доставлено 15 осіб. Травмовано 14 осіб – 8 учасників заходу і 6 поліцейських.
Пізніше генпрокурор Юрій Луценко заявив, що затримано 12 “тітушок”.

Прокуратура Дніпропетровщини почала кримінальне провадження за фактом перевищення влади службовими особами поліції області за ч. 2 ст. 365 КК України.
Як свідка у справі викликали організатора ходи “Опоблоку”, нардепа Олександра Вілкула.

10 травня очільник МВС Арсен Аваков підписав наказ про звільнення з посад начальника управління поліції Дніпропетровської області генерала Ігоря Репешка, начальника міського управління поліції Дніпра полковника Андрія Бідила й відповідних заступників щодо забезпечення громадської безпеки. Голова Національної поліції Сергій Князєв призначив новим керівником ГУ НП в Дніпропетровській області Віталія Глуховерю.

Читайте також:
“День поразки”. Як 9 травня засвідчило провал реформи української поліції

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна