Порошенко сказав неправду про скасування віз для українців країнами Америки та Азії

 

Президент Петро Порошенко в інтерв’ю телеканалу 1+1 повідомив про скасування візового режиму для громадян України у поїздках до десятків країн Азії та Латинської Америки.

Інтерв’ю глави держави опубліковане на сайті телеканалу 1+1, пише “Європейська правда“.

Зокрема, Порошенко заявив, що одночасно набуттям чинності безвізу з країнами Європейського союзу візові вимоги знімуть також держави за межами європейського континенту.

“Більше 35 країн Латинської Америки, Азії, які зв’язані з Євросоюзом угодами про безвізовий режим, автоматично будуть надавати українцям право подорожі до (відповідних країн) Латинської Америки та Азії”, – сказав президент.

Ця інформація не відповідає дійсності.

Угоди про скасування візового режиму, за якими ЄС узгодив взаємне скасування віз із низкою держав за межами європейського континенту, не передбачає автоматичного скасування ними віз для третіх держав, в тому числі України.

Нагадаємо, нещодавно МЗС у відповідь на журналістський запит “Новинарнінадало офіційне роз’яснення про те, що початок роботи безвізового режиму не передбачатиме скасування віз у неєвропейські держави, це буде можливим лише в разі успішних переговорів України з даними державами  про взаємне скасування віз.

Скріншот відповіді МЗС на запит “Новинарні

Також Порошенко в інтерв’ю заявив, що з початком дії безвізу відкриваються “чотири свободи” у відносинах з Євросоюзом.

Як зазначає “ЄП”, це також неправда, оскільки за загальноприйнятою термінологією “четвертою свободою” називають рух робочої сили; переговори про його відкриття між Україною та ЄС навіть не ведуться.

Читайте також:

Порошенко прозвітував про виконання своєї “безвізової” обіцянки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна