У Житомирі вивісили рекордний прапор ЄС

 

У багатьох українських містах відбулися дострокові урочистості з нагоди Дня Європи. У день остаточного голосування Ради ЄС за надання Україні безвізового режиму в українських регіонах підняли прапори Євросоюзу – подекуди біля органів влади, а в Запоріжжі – на найвищому пагорбі острова Хортиця.

При цьому в Житомирі зафіксували національний рекорд – найбільший прапор Євросоюзу в Україні, який має площу близько 456,5 квадратних метрів.

Акцію ініціював голова облдержадміністрації Ігор Гундич, передає “Житомир.інфо”. “Це візуалізація гасла “Україна – це Європа!”” – повідомив він.

Прапор із тризубом між зірками ЄС, кий фактично повністю покриває фасад будинку Українського товариства глухих, майже на 5 кв. м більший за попереднє рекордне нполотно.

Як повідомляла “Новинарня“, 11 травня Рада ЄС ухвалила рішення, яким остаточно затвердила надання громадянам України безвізового режиму з країнами-членами Європейського Союзу.

День Європи – свято, яке відзначається у країнах ЄС 9 травня.
В Україні День Європи офіційно відзначається у третю суботу травня (цього року – 20 травня).

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна