Поліція допитає журналістів, які викрили екс-СБУшника на стеженні за Шереметом

 

Міністерство внутрішніх справ викличе на допит журналістів “Слідство.Інфо”, а також співробітника СБУ Ігоря Устименка у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета. Про це повідомив “УП” міністр внутрішніх справ Арсен Аваков за результатами наради слідчої групи.

“Прибираючи емоції, багато фактів у цьому розслідуванні нас зацікавили, і ми викликаємо на допит авторів, а також Ігоря Устименка”, – сказав глава МВС.

Аваков заявив, що раніше під час розслідування справи Шеремета співробітники поліції вивчали ймовірність встановлення спостереження за вбитим журналістом, але жодного підтвердження цієї інформації не було.

“Якщо у суспільства є сумніви щодо цього зараз, то ми дамо відповідь на це запитання”, – сказав Аваков.

Як відомо, напередодні “Слідство.Інфо” оприлюднило першу частину розслідування, документальний фільм “Вбивство Павла”, у якому виклали раніше невідомі факти про вбивство Шеремета.
Зокрема, вони встановили, що під будинком, де жив Шеремет, у ніч, коли під машину журналіста заклали вибухівку, перебували підозрілі червоний “Мерседес” і сіра “Шкода”, водія останньої вдалося розшукати. Ігор Устименко, як розповіли джерела в Службі безпеки України, в 2014 році працював у СБУ.

Після виходу фільму в ефір у СБУ заявили, що Ігоря Устименка було звільнено у квітні 2014 року.

Один з учасників журналістського розслідування Дмитро Гнап розповів, що, судячи з реакції свідків, із якими спілкувалося “Слідство.Інфо”, слідчі з ними не говорили.
Самого Гнапа як колегу Шеремета в цій справі вже допитували.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна