“ОУНівця” Парфенкова, затриманого 9 травня, випустили під домашній арешт

 

Суд відмовився заарештувати затриманого 9 травня за підозрою в хуліганстві активіста “Добровольчого руху ОУН” Василя Парфенкова та відпустив його під домашній арешт. Про це “Українським новинам” повідомила адвокат білоруса Парфенкова Нонна Надіч.

“Суд відправив його під цілодобовий домашній арешт”, – сказала захисниця.

За словами Надіч, колишнього білоруського політв’язня Парфенкова підозрюють в тому, що він 9 травня кинув димову шашку в колону учасників акції “Ніхто не забутий, ніщо не забуте” на шляху її проходження від станції метро “Арсенальна” до Меморіалу вічної слави, внаслідок цього співробітник поліції нібито отримав травми.

Як відомо, у Києві під час масових акцій з нагоди 9 травня невелика група молодих людей із символікою “Добровольчого руху ОУН” розгорнула прапори на верхньому поверсі триповерхової будівлі на вулиці Мазепи, 6а, закликаючи не допустити акції проросійських сил. Будівлю оточили поліцейські, а близько 30 правоохоронців взяли приміщення штурмом. Націоналісти застосували фаєри, кидали з вікон фарбу, картоплю тощо.
Загалом було затримано 25 активістів, але всіх, крім одного, відпустили.

У зв’язку з цими подіями “ОУНівці” вимагають відставки глави МВС Арсена Авакова.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна