Клімкін і Трамп у Білому домі обговорили долучення США до нормандського формату

 

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін у Білому домі обговорив із президентом США Дональдом Трампом і віце-президентом Майклом Пенсом можливість залучення Штатів до “нормандського формату” переговорів з урегулювання ситуації на Донбасі та протидії російській агресії. Про це повідомила речниця Міністерства закордонних справ Мар’яна Беца в коментарі УНІАН.

“Безперечно, обговорювалося питання щодо залучення США фактично до «нормандського формату», до врегулювання ситуації на Донбасі та протидії російській агресії. Деталі не можу сказати, оскільки я не була там, а делегація наразі в польоті”, – сказала вона.

“Для нас є великим успіхом української дипломатії, що президент США Дональд Трамп прийняв у Білому домі міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, також його прийняв віце-президент США, і сторони обговорили подальшу підтримку України з боку США в ситуації на Донбасі”, – зазначила речниця.

“В американської сторони є повне розуміння того, що є російська агресія і наскільки вона загрозлива”, – додала Беца.

За її словами, також на зустрічах йшлося про незмінну позицію адміністрації президента США у питанні підтримки територіальної цілісності та суверенітету України та її протидії російській агресії.

“Було наголошено на тому, що позиція США незмінна, що вони підтримують суверенітет та територіальну цілісність України в межах міжнародно визнаних кордонів”, – заявила Мар’яна Беца.

Показово, що Трамп прийняв Клімкіна практично поза планом того ж дня, коли провів зустріч із російським міністром Лавровим.

Коментуючи зустріч глави Білого дому з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим, Беца повідомила: “Було чітко зазначено, що Мінські домовленості мають бути обов’язково виконані російською стороною, і Росія несе відповідальність за їх виконання, і санкції не будуть зняті, доки Росія не виконує Мінські домовленості”.

Окремо відбулася зустріч керівника українського зовнішньополітичного відомства з віце-президентом США Майклом Пенсом.

Павло Клімкін подякував за незмінну позицію адміністрації США в підтримці територіальної цілісності України та протидії російській агресії.

У зустрічах брав участь посол України в США Валерій Чалий.

Трамп зустрівся з Клімкіним / facebook.com/Valeriy Chaly

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна