Гройсман: “тітушня” має сидіти за ґратами, звільнення в Дніпрі лише початок

 

До сутичок у Дніпрі 9 травня причетні політики, які переймаються своїм рейтингом. Про це на засіданні Кабінету Міністрів 11 травня заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

За його словами, звільнення поліцейських керівників у Дніпрі – це тільки початок.

“Політики мудрі тоді, коли можуть спокійно із чистим серцем не провокувати людей, а зробити нормальну атмосферу, а не зводити всіх ради гадського рейтингу”, – заявив глава уряду.

Гройсман закликав ідентифікувати кожного з “тітушок”, які брали участь у бійках із громадськими активістами.

“Я дивився на тих бройлерів – які там бігали, великі спортсмени – маємо ідентифікувати кожного. Ця “тітушня” має сидіти за ґратами. Замість того, щоб людям похилого віку і нашим ветеранам, які і сьогодні воюють, подякувати, вони – мавпи – бігають і руками махають”, – сказав глава уряду.

Читайте також:
У Дніпрі спалили офіс “Опоблоку”. Мер Філатов каже, що могли й самі

Аваков попросив вибачення за дії поліції в Дніпрі 9 травня
та повідомив про відставки

Як повідомляла “Новинарня“, у Дніпрі 9 травня під час ходи до монументу Слави представників Соціалістичної партії та партії “Опозиційний блок” виникли сутички між громадськими активістами, ветеранами АТО з одного боку, охороною (“тітушками” Вілкула) і поліцією  – з іншого. Громадські активісти виступили проти політичної символіки лівих та “Опоблоку”. Поліція застосувала кийки і силу. Постраждали кілька ветеранів АТО, одного з розбитою головою забрала швидка допомога.

Всього у відділення поліції було доставлено 15 осіб. Травмовано 14 осіб – 8 учасників заходу і 6 поліцейських.
Пізніше генпрокурор Юрій Луценко заявив, що затримано 12 “тітушок”.

Прокуратура Дніпропетровщини почала кримінальне провадження за фактом перевищення влади службовими особами поліції області за ч. 2 ст. 365 КК України.

“Новим” головою поліції Дніпропетровщини став скомпрометований генерал Глуховеря з часів Януковича

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна