Зустріч Трампа з Лавровим: Росія відповідальна за виконання мінських угод

 

Президент США Дональд Трамп під час зустрічі з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим у Вашингтоні наголосив на відповідальності Москви щодо виконання мінських угод.
Про це йдеться у повідомленні прес-служби Білого дому за результатами зустрічі

“Президент порушив питання України, висловив відданість своєї адміністрації бути і надалі залученою до врегулювання конфлікту, а також наголосив на відповідальності Росії повною мірою виконувати Мінські угоди” – заявили в Білому домі.

Також, згідно з повідомленням, під час переговорів в Овальному кабінеті Трамп підкреслив “необхідність працювати разом, щоб покласти край конфлікту в Сирії, зокрема звернувши увагу на необхідність стримувати режим Асада та Іран”.

“Президент також підкреслив своє бажання вибудувати добрі відносини між США та Росією”, — йдеться в повідомленні американської адміністрації.

Раніше 10 травня в Білому домі відбулася зустріч глави МЗС РФ Сергія Лаврова з держсекретарем США Рексом Тіллерсоном.

Сам Сергій Лавров за підсумками цих зустрічей лише побіжно згадав тему України.

“Детально говорили про Сирію, в тому числі в контексті тих ідей, які зараз сформульовані щодо створення зон деескалації. У нас спільне розуміння, що це повинно бути кроком до припинення насильства по всій території САР, який допоможе вирішувати гуманітарні проблеми і створити міцні засади для того, аби рухатися до політичного врегулювання на основі резолюції 2254 РБ ООН.
Домовилися, що будемо разом продовжувати працювати [з сирійського питання] в рамках формату Астани, де США присутні в якості спостерігачів…

Говорили також і про інші проблеми, з якими стикається світова спільнота, де ми спільно зі США та іншими гравцями можемо дійсно зіграти позитивну роль. У цьому контексті згадувалися палестино-ізраїльське врегулювання, ситуація в Афганістані, ситуація з виконанням Мінських домовленостей щодо українського врегулювання. З цих питань домовилися продовжувати робочі контакти, шукати шляхи зближення позицій всіх зацікавлених сторін”, – заявив Лавров на прес-конференції в посольстві РФ у США.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна