Аваков попросив вибачення за дії поліції в Дніпрі 9 травня та повідомив про відставки

 

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що після попереднього розгляду щодо інцидентів 9 травня у Дніпрі підписано низку наказів про звільнення з посад.

“Вранці підписаний наказ про звільнення з посад: начальника управління поліції Дніпровської області генерала Репешка; начальника міського управління поліції Дніпра полковника Бідила; відповідних заступників щодо забезпечення громадської безпеки”, – йдеться у повідомленні Авакова у “Фейсбуці”.

Крім того, призначено службове розслідування за тим, що сталося, – для подальшого вивчення дій поліцейських, а також до Дніпра направлено комісію на чолі з головою департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції Ковалем.

“Створена спеціальна слідча група і спрямована в Дніпро – для розслідування дій цивільних осіб і їхніх координаторів в рамках порушених кримінальних проваджень”, – розповів міністр внутрішніх справ.

Аваков попросив пробачення за дії поліції в Дніпрі.

“Вибачте. Сподіваюся цей урок поліцією Дніпра буде засвоєний. Як, сподіваюсь, засвоять його і політики. Зробимо висновки – будемо сильніші!” – написав міністр.

 
Як повідомляла “Новинарня“, у Дніпрі 9 травня під час ходи до монументу Слави представників Соціалістичної партії та партії “Опозиційний блок” виникли сутички між громадськими активістами, ветеранами АТО з одного боку, охороною (“тітушками”) і поліцією  – з іншого. Громадські активісти виступили проти політичної символіки лівих та “Опоблоку”. Поліція застосувала кийки і силу. Постраждали кілька ветеранів АТО, одного з розбитою головою забрала швидка допомога.

Всього у відділення поліції було доставлено 15 осіб. Травмовано 14 осіб – 8 учасників заходу і 6 поліцейських.
Генпрокурор Юрій Луценко заявив, нібито затримано вісім “тітушок”. Хоча, як прокоментував мер Борис Філатов, відпустили сімох із них – крім одного, який побив депутата облради Влада Бородіна.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна