ОБСЄ звітує про застосування під Кадієвкою установок “Град”

 

На непідконтрольній території Луганської області зафіксовано застосування РСЗВ БМ-21 “Град”.  Про це сказано у звіті спостережної місії ОБСЄ за 8 травня.

За даними спостерігачів, ввечері 7 травня та в ніч на 8 травня місія здійснювала моніторинг у підконтрольному “ЛНР” н.п. Кадіївка (колишній Стаханов) за 50 км на захід від Луганська.

“Спостерігачі чули 30 вибухів (6 вибухів невизначеного походження, 14 – постріли з артилерії невстановленого калібру та 10 – розриви артилерії невстановленого калібру), усі за 10-13 км від місії. Потім СММ зафіксувала залп із 14 ракет із РСЗВ БМ-21 “Град”, 122 мм за 1-3 км у невстановленому напрямку”, – йдеться у звіті місії.

За даними місії, в Луганській області зафіксовано збільшення порушень режиму тиші (120 вибухів проти 40 за попередній період).
Зменшення кількості порушень режиму припинення вогню зафіксовано у Донецькій області.

Читайте також:
У День перемоги на Світлодарській дузі загинув військовий ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна