Бойовики “ДНР” знову вигадали обстріл українцями села Безіменне, – СЦКК

 

Українська сторона СЦКК спростувала повідомлення сепаратистських медіа “ДНР” про нібито обстріл села Безіменне в Новоазовському районі українськими військами 9 травея.

“Так, 9 травня, на інформаційних інтернет-ресурсах ОРДО з’явилися матеріали із заявами лідерів щодо звинувачення Збройних сил України у здійснені обстрілів населеного пункту Безіменне під час проведення мітингу з нагоди 9 травня. Інформація, яка викладена у зазначених інформаційних матеріалах, не відповідає дійсності, оскільки, за даними чергових змін [СЦКК], з боку Збройних cил України обстрілів у напрямку зазначеного населеного пункту не зафіксовано”, – передає заяву Спільного центру контролю і координації прес-центр штабу АТО.

“Крім того, за проведенням святкового мітингу спостерігали представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, які про зазначені події не заявляли. Також ЗС України, виконуючи Мінські домовленості, повністю відвели від лінії розмежування важке озброєння та виконують умови щодо режиму припинення вогню”, – заявили в центрі.

В СЦКК нагадали, що 4 травня бойовики “ДНР” уже намагалися дискредитувати українську сторону та “здійснювали провокації по відношенню до військовослужбовців Збройних сил України, обстрілюючи власні позиції поблизу населеного пункту Безіменне і видавали їх за нібито обстріли з боку ЗСУ”.

Нагадаємо, раніше 9 травня стало відомо про загибель українського військового на Світлодарській дузі..

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна