Порошенко оголошує конкурс на проект Меморіалу українських героїв. Місце – в екс-музеї ВВВ

 

Президент Петро Порошенко анонсував найближчим часом оголошення на всеукраїнському рівні конкурсу на проект Меморіалу українських героїв, які віддали свої життя у боротьбі за незалежність України. Про це він заявив на відкритті фотовиставки “Четверте покоління” в Національному музеї історії України в Другій світовій війні в понеділок, 8 травня.

“Для всього українського суспільства і для мене особисто як верховного головнокомандувача, загибель кожного нашого військового – біль і невиправна втрата. Подвиг наших звитяжців, які боронять українську землю від російського агресора, буде жити завжди. Для його увічнення я свого часу і підписав указ про створення Меморіалу українських героїв, які віддали своє життя за свободу, незалежність і територіальну цілісність України”, – заявив президент.

“Нещодавно до мене звернулися десятки громадських організацій ветеранів антитерористичної операції, які представили своє бачення Меморіального комплексу. На переконання авторів звернення, Меморіал слід розмістити в історичному місці. Це повинна бути максимально відкрита, велика територія, де люди могли б не тільки покласти квіти або вінки, а й перебувати деякий час, думати, згадувати і осмислювати минуле, сьогодення і дивитися в майбутнє. Я згоден із запропонованими підходами”, – зазначив Порошенко.

За його словами, найкращим місцем для розміщення цього Меморіалу буде територія Національного музею історії України в Другій світовій війні (колишній Музей ВВВ).

“Має бути найближчим часом оголошено всеукраїнський конкурс, який за вашою участю і визначить, яким має бути будівля Меморіалу і його наповнення експонатами і артефактами”, – сказав президент.

Як писала “Новинарня“, у виступі в Музеї історії Другої світової війни 8 травня Петро Порошенко заявив: “Наші діди в 1945 році і в страшних снах не уявляли, що після Берліна Москва кине війська на Україну”.

Читайте також:
“Мурашки по шкірі для всіх”. Музей АТО в Дніпрі пропонує 3D онлайн-тур

У музеї ІІ Світової війни відкрилася виставка прапорів із зони АТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна