У Москві відзначили 5-річчя “Болотної” з українським прапором і новими арештами

 

У Москві в суботу, 6 червня, відбувся санкціонований мітинг під гаслом “Досить Путіна”.

Акція була присвячена п’ятій річниці масових протестів 6 травня 2012 року на Болотній площі, які пройшли напередодні третьої інавгурації президента РФ Володимира Путіна і закінчилися масовими заворушеннями, арештами сотень та засудженням на реальні терміни ув’язнення кількох десятків росіян.

Як передає УНІАН, цього разу на проспекті Сахарова зібралося кілька тисяч людей. Місце проведення акції було оточене тимчасовою металевою огорожею, вхід відбувався тільки після огляду мітингувальників поліцією.

На сцені був встановлений банер з написом: “Досить Путіна! Досить війни! Досить мракобісся! Досить репресій! Досить терпіти Кадирова!” Але його зірвали правоохоронці після вказівки чоловіки в цивільному.

Учасникам акції роздавали значки з написом “Свободу героям 6 травня”, а також білі стрічки з написом “5 років Болотній”. Багато хто тримав у руках прапори РФ та різних опозиційних партій і рухів Росії.

Активіст Ільдар Дадін вийшов на акцію з прапором України. Раніше за участь в антивоєнних пікетах він був засуджений на три роки колонії. У коментарі УНІАН Дадін заявив, що його діяльність, як і раніше, спрямована на припинення війни РФ проти України.

“Я відчуваю, що вина за ту кров, яка пролита моєю країною в Україні, лежить і на моїй совісті, як на громадянина Росії, який не зміг цьому запобігти”, – сказав Дадін.

Під час суботніх мітингів на Болотній площі поліцейські затримали сім осіб.

За даними “ОВД-Інфо”, п’ятьох жінок і двох чоловіків затримали за плакати на підтримку фігуранта “болотної справи” Івана Непомнящих, який за події 2012 року в грудні 2015-го був засуджений до 2,5 років колонії (зараз він переведений у штрафний ізолятор за “непокору охороні під час обшуків” та побитий у колонії).

Читайте також:
У Москві ФСБшники побили аспіранта, який під час святкування анексії Криму розмахував прапором України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна