У Білорусі знову затримали екс-кандидата в президенти Некляєва

 

У Мінську в суботу, 6 травня, затримали відомого опозиціонера, колишнього кандидата в президенти Білорусі Володимира Некляєва. Про це “Радіо Свобода” повідомила його дружина Ольга.

Некляєва затримали біля його дому. Дружина опозиціонера припускає, що причина – участь Некляєва у ході проти “податку на дармоїдство” 17 лютого.

Раніше Некляєва арештовували на польському кордоні напередодні маніфестацій Дня волі в березні.

Під час ходи, організованої у Мінську 17 лютого опозиціонерами Володимиром Некляєвим і Миколою Статкевичем, мітингувальники вимагали скасувати спеціальний податок для безробітних громадян Білорусі, а також закликали владу скасувати підвищення пенсійного віку, зупинити зниження доходів населення і повернути “вільні й чесні вибори”.

Президент Олександр Лукашенко пізніше вирішив відкласти запровадження податку, але опозиційні акції після цього не припинилися. Зокрема, влада провела масові арешти учасників мітингу 25 березня з нагоди річниці проголошення незалежності Білоруської Народної Республіки.
1 травня влада низки білоруських міст заборонила акції за права робітників і профспілок.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна