Донецький “Шахтар” достроково став чемпіоном України з футболу

 

Донецький “Шахтар” став 10-разовим чемпіоном України з футболу за чотири тури до кінця поточної першості.

Дострокове “золото” донеччанам забезпечила перемога над луганською “Зорею”, яка йде на третьому місці. На стадіоні ОСК “Металіст”, який став домашнім для “гірників” із 2017 року, “оранжево-чорні” виграли – 3:2 (Феррейра, 38; Ісмаїлі. 52; Ордець, 55 – Харатін, 80; Бонавентуре, 88).

Після цього успіху “Шахтар” став недосяжним для київського “Динамо”. “Гірники” у 28 матчах набрали 75 очок (різниця м’ячів +40), динамівці – 58 пунктів у 27 іграх (+30).

Португальський наставник “кротів” Паулу Фонсека привів команду до “золота” в перший сезон своєї роботи в клубі, після відставки Мірчу Луческу.

За словами Фонсеки, для нього цей титул особливий не тим, що він виграв чемпіонат уперше у своїй кар’єрі, а тим, що “Шахтар” став найкращим, жодного матчу не провівши на домашній “Донбас-арені”. Водночас, за його словами, команда адаптувалася до цього.

Це перше чемпіонство “Шахтаря” після початку АТО, коли команда змушена була покинути Донецьк. “Кроти” не вигравали “золото” два роки поспіль.

Перемога в ЧУ дозволить “гірникам” почати виступи в Лізі чемпіонів 2017/18 одразу зі стадії групового турніру.

За загальною кількістю перемог в чемпіонатах України “Шахтар”, як і раніше поступається “Динамо”, в активі якого 15 титулів. У “Шахтаря” – 10.

Донеччани також мають нагоду оформити “золотий дубль” сезону. Адже “Шахтар” і “Динамо” 17 травня зустрінуться у фіналі Кубка України (на цьому ж ОСК “Металіст” у Харкові).

Як відомо, в цьому сезоні чемпіоном України став і хокейний клуб “Донбас” (Донецьк).

Читайте також:
На “Донбас-арені” зіграють збірні “Сомалі” і “Спарти” на честь Гіві й Мотороли

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна