Севастопольський СБУшник, якого в Києві судять за дезертирство – Віктор Норенко

До суду скеровано обвинувальний акт щодо колишнього заступника начальника Управління Служби безпеки України – начальника відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю УСБУ в місті Севастополі. Про це повідомила прес-служба Генпрокуратури.

За інформацією ГПУ, у 2014 році підполковник не прибув з АР Крим до Центрального управління СБ України задля подальшого несення служби та перейшов на бік іноземної держави – Росії.

Колишній співробітник СБУ обвинувачується в державній зраді та дезертирстві (ч. 1 ст. 408, ч. 1 ст. 111 КК України). Щодо нього проводилося заочне досудове розслідування.

Обвинувальний акт у порядку глави 24-1 КПК України направлений до Апеляційного суду міста Києва для визначення підсудності.

Як інформувала “Новинарня“, у березні 2016 року Служба безпеки України оприлюднила список з 1391 колишнього співробітника СБУ, які зрадили присязі й перейшли на сторону ворога.
Серед них – підполковник Норенко Віктор Сергійович (Т-772351, 09.06.1978 р.н.), чия посада збігається з регаліями нині підсудного: “заступник начальника УСБУ – начальник відділу відділ по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю УСБУ у м. Севастополі”.

Тоді ж Служба безпеки України опублікувала на YouTube ролик “Пам’ятаємо про зрадників”. Його герої – колишні співробітники головного управління СБУ в Автономній Республіці Крим і Севастополі, які зрадили присязі та перейшли на службу до лав ФСБ Росії.

Відповідно до даних з відкритих джерел, Норенко був звільнений з ФСБ Росії, куди перейшов з СБУ.

Лише 10% співробітників кримської СБУ переїхали на материкову частину України після анексії Криму – такі дані наводив голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський.
Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна