Вчений Ігор Козловський у Донецьку засуджений бойовиками до 2,8 року тюрми

 

Так званий “військовий трибунал” терористичної організації “ДНР” засудив до тюремного ув’язнення українського вченого-релігієзнавця Ігоря Козловського, позбавленого волі бойовиками в Донецьку в січні 2016 року. Про це повідомив його син Олександр Козловський.

“Сьогодні (3 травня) “військовий трибунал” “ДНР” виніс обвинувальний вирок у справі Ігоря Козловського: два роки і вісім місяців позбавлення волі. Ні вік Ігоря Козловського, ні син-інвалід, який перебуває у нього на утриманні, не стали пом’якшуючими обставинами для суду”, – написав Олександр Козловський на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

За словами Козловського-молодшого, окупаційний суд аргументував свою позицію тим, що Ігор Козловський – “особливо неблагонадійний громадянин, так як мав контакти з низкою заборонених в “ДНР” організацій, зокрема, членами партії “Свобода” в 2014 році”.

Нагадаємо, в березні 2017 року бойовики “ДНР” нарешті включили Козловського до списків на обмін.

Читайте також:
#FreeKozlovskyу – флешмоб для звільнення українського вченого – бранця “ДНР”

Як писала “Новинарня“, 30 січня 2016 року стало відомо про викрадення в окупованому Донецьку релігієзнавця Ігоря Козловського. 62-річний учений залишався в місті, доглядаючи за сином, хворим на синдром Дауна.
Козловського затримали через день після вибуху біля пам’ятника Леніну в Донецьку, який стався в ніч на 27 січня 2016 року. Йому інкримінували скоєння злочину за ч. 1 ст. 256 так званого “кримінального кодексу ДНР” – незаконне зберігання вибухових речовин. При цьому обвинувачення кілька разів змінювалися.

Ігор Козловський – кандидат історичних наук, очолював Центр релігієзнавчих досліджень і міжнародних духовних відносин у Донецьку. Свого часу керував управлінням у справах релігій Донецької ОДА. Викладав на кафедрі філософії Донецького національного технічного університету. Є автором більш ніж 50 наукових публікацій. Підтримував тісні стосунки із духовними діячами, був учасником міжнародних конференцій та зустрічей, у тому числі з Папою Іоаном Павлом ІІ, главою РПЦ Алексієм ІІ, патріархом Константинопольським Варфоломієм ІІ.

Рідні запевняють, що релігієзнавець не критикував публічно самопроголошену “ДНР”, а на своїй сторінці у соціальній мережі ділився лише філософськими цитатами та нейтральними фото.

За словами родичів, Ігор Анатолійович міг привернути до себе увагу бойовиків участю в міжконфесійному молитовному марафоні “За єдність і мир в Україні”, який тривав у березні-жовтні 2014 року – туди він виходив із українським прапором.

Читайте також:
Бойовики “ДНР” судять полоненого науковця Козловського.
Родичі апелюють до світової наукової спільноти

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна