Чорний день Генпрокуратури: крім Януковича, Інтерпол зняв із розшуку Клюєва, Ставицького й Онищенка

 

Крім президента-втікача Віктора Януковича і його сина Олександра, Інтерпол зняв з розшуку ще двох топ-чиновників колишньої влади – екс-секретаря РНБО і главу АП Андрія Клюєва та екс-міністра енергетики Едуарда Ставицького. Щодо обох ухвалила рішення комісія з контролю за файлами Інтерполу на 99-й сесії.

У коментарі “Українській правді” речник Нацполіції Ярослав Тракало повідомив, що Українське бюро Інтерполу передало копію рішення комісії з контролю за файлами щодо Клюєва Генпрокуратурі України як органу досудового розслідування.

“У Генеральній прокуратурі України – чорний день. Комісія з контролю за файлами Інтерполу на 99-й сесії прийняла рішення про припинення розшуку Едуарда Ставицького. Сьогодні отримано офіційне підтвердження з Інтерполу і від Комісії з контролю за файлами Інтерполу, що скаргу Едуарда Ставицького опівночі задоволено, його кримінальне переслідування визнано політичним. Комісія взяла до уваги наші аргументи”, – написав у свою чергу адвокат Ставицького Юрій Іващенко.

Також, за словами Тракала, Комісія з контролю за файлами Інтерполу на 99-й сесії прийняла рішення відмовити в оголошенні в розшук народного депутата України Олександра Онищенка.

Нагадаємо, Андрія Клюєва підозрюють у незаконних діях на посаді секретаря РНБО, виражених у виконанні протиправної вказівки президента Януковича з розгону активістів Євромайдану в період з 22 по 29 листопада 2013 року.

Едуарда Ставицького підозрюють у привласненні, розтраті державного майна шляхом зловживання владою в особливо великих розмірах або організованою групою (ч. 5 ст. 191 КК України). Він переховується в Ізраїлі як громадянин цієї держави під ім’ям Натан Розенберг.

Олександра Онищенка НАБУ та САП підозрюють у керівництві організованим злочинним угрупованням, яке завдало збитків державі в розмірі понад 3 млрд. грн. внаслідок спільної діяльності на підставі угод, укладених з ПАТ “Укргазвидобування”.

Детальніше читайте на УНІАН: https://www.unian.ua/politics/1905961-interpol-vidmovivsya-ogoloshuvati-u-rozshuk-oleksandra-onischenka-zmi.html

Читайте також:
Інтерпол припинив розшук Януковича

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна