За добу на фронті один воїн загинув, сім – поранені

 

За минулу добу, 2 травня, внаслідок бойових дій один військовослужбовець Збройних сил України загинув, ще семеро отримали поранення. Ворог загалом 63 рази відкривав вогонь по опорних пунктах сил АТО.

Як повідомляє прес-центр штабу АТО, на Приморському напрямку зі 120-міліметрових мінометів, озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї противник вів вогонь по позиціях ЗСУ біля Водяного. Вогнем мінометів калібру 82 мм, гранатометів та кулеметів великих калібрів бойовики накривали опорні пункти сил АТО під Красногорівкою. По захисниках Гнутового було застосовано міномети калібру 82 мм, зенітні установки ЗУ-23-2, гранатомети, кулемети великих калібрів та стрілецьку зброю, а по оборонцях населеного пункту Славне – 82-міліметрові міномети. Позиції поруч Широкиного, та Новотроїцького ворог обстрілював з гранатометів та великокаліберних кулеметів, а опорні пункти неподалік Павлополя та Мар’їнки – з гранатометів різних систем. По морських піхотинцях в районі Лебединського окупанти били з кулеметів великих калібрів та стрілецької зброї, а поблизу Чермалика – зі стрілецької зброї. У районі Гнутового та Новотроїцького діяли ворожі снайпери.

На Донецькому напрямку вогнем мінометів калібру 120 та 82-мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї противник накривав опорні пункти 73-ї бригади біля Авдіївки. По укріпленнях у районі Луганського ворог гатив зі 120-міліметрових мінометів, протитанкових гранатометів та кулеметів великих калібрів. Позиції під Невельським обстрілював з мінометів калібру 120 мм та стрілецької зброї, а 82-міліметрові міномети та кулемети великих калібрів застосовував поблизу шахти “Бутівка” та Кам’янки. З озброєння БМП, мінометів калібру 82 мм та гранатометів противник вів вогонь по захисниках Зайцевого, а з 82-міліметрових мінометів, автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів – по оборонцях Троїцького. У районі Авдіївки активно діяли ворожі снайпери.

На Луганському напрямку з мінометів калібру 120 та 82-мм, гранатометів та кулеметів великих калібрів бойовики “ЛНР” атакували опорні пункти українських військ поблизу Кримського та Новозванівки. 82-міліметрові міномети ворог застосував під Катеринівкою, а по захисниках Троїцького вів вогонь з мінометів 82-мм, протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів. З гранатометів та кулеметів великих калібрів обстріляно оборонців Новоолександрівки, а біля Валуйського та Станиці Луганської сепаратисти застосували  протитанкові гранатомети.

“В окремих випадках, коли виникала безпосередня загроза життю і здоров’ю військовослужбовців, командири приймали рішення на адекватне відкриття вогню у відповідь”, – ідеться в повідомленні.

Читайте також:
Сепаратисти ОРЛО їдуть у тюрми України для верифікації своїх прихильників

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна