“Репортери без кордонів” у День свободи преси вимагають звільнити Романа Сущенка

 

Правозахисна організація “Репортери без кордонів” у Всесвітній день свободи преси, 3 травня, закликала владу в Москві звільнити незаконного ув’язненого українського журналіста Романа Сущенка.
Про це в коментарі “Укрінформ” заявив керуючий справами організації Крістіан Мір.

“У Міжнародній день свободи преси “Репортери без кордонів” закликають російський уряд негайно звільнити Романа Сущенка, який сидить у Москві у в’язниці протягом семи місяців без належного судового розгляду”, – заявив Мір.

Він підкреслив, що Сущенко став заручником конфлікту між двома країнами, і журналісти все частіше відчувають тиск у своїй роботі.

Представник “РБК” також зазначив, що в даний час на території Східної України по суті немає незалежних журналістів, практично неможливо критичне і неупереджене висвітлення.

“Уряди в Москві і Києві мають гарантувати, щоб ця ситуація покращилася”, – закликав Мір.

Як повідомляла “Новинарня“, власного кореспондента “Укрінформу” у Франції Романа Сущенка з порушенням міжнародних правил затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.
7 жовтня йому було висунуто обвинувачення в “шпигунстві” на користь Головного управління розвідки Міноборони України. Київ категорично відкидає такі обвинувачення.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві “Укрінформ” з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції – з 2010 року.

Лефортовський суд Москви продовжив термін тримання Сущенка під вартою ще на два місяці – до 30 червня 2017 року.

Читайте також:
До дня народження Сущенка презентували виставку його картин,
лист та фільм “В’язні Кремля”. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна