МЗС реагує на візит в окупований Луганськ євродепутатки від Італії

 

МЗС України підтвердило візит депутата Європарламенту від Італії Елеонори Форенци на окуповану територію Луганщини і планує внести пропозиції щодо санкцій з цього приводу.
Про це заявила речниця Міністерства закордонних справ Мар’яна Беца, передає “Українська правда”.

За її словами, ще 28 квітня МЗС України надіслало ноту до МЗС Італії про неприпустимість порушення українського законодавства щодо відвідання непідконтрольних уряду територій та вимоги вжити заходів для попередження такого візиту.

“За результатами МЗС Італії надіслало всім компетентним органам та організаторам цієї провокації інформацію щодо відповідальності за порушення українського законодавства. Італійська сторона наголосила, що це окрема ініціатива окремих представників Італійської комуністичної партії, і вона жодним чином не відповідає офіційній позиції Італії щодо територіальної цілісності та суверенітету України”, – зазначила Беца.

“З нашого боку, звісно, що будуть вноситися пропозиції щодо застосування відповідальності до зазначених осіб”, – додала речник МЗС.

Раніше сепаратисти з “ЛНР” заявляли, що провели заходи, присвячені 1 травня, за участю представників понад 20 країн, зокрема Російської Федерації, Південної Осетії і Абхазії (окуповані території Грузії). За словами ватажка “ЛНР” Ігоря Плотницького, Луганськ також відвідала євродепутат від Італії Елеонора Форенца.

Читайте також:
Прокуратура АР Крим порушила справу за фактом візиту
на півострів французьких депутатів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.