Конгрес США планує надати Україні щонайменше $560 млн.

 

У законопроекті про бюджетні асигнування на 2017 рік, поданому в Конгрес США, прописана фінансова допомога Україні в розмірі не менше 560 мільйонів доларів. Про це повідомили в посольстві України в США, передає “Інтерфакс-Україна”.

“У Конгресі США представлений консолідований закон про бюджетні асигнування на 2017 рік, згідно з яким на програми допомоги Україні планується виділити не менше 560 млн. доларів”, – йдеться в повідомленні прес-служби посольства.

“Зокрема, на військову допомогу і політику безпеки України до кінця бюджетного року (до 1 жовтня) Сполучені Штати планують виділити не менше 238 млн. доларів”, – зазначили в дипмісії.

Без урахування кредитних гарантій, які в цьому році поки не розглядаються (торік у бюджет США закладалося 275 млн. доларів під ці цілі), асигнування на інші програми допомоги планується навіть збільшити – на 27 млн. доларів порівняно з 2016 роком.

У посольстві зазначили, що виділені кошти на зміцнення оборони і безпеки можливостей України є лише частиною від загальної суми 350 млн. доларів, яка може бути використана в повному обсязі після 1 жовтня.

Наступним етапом вступу в силу консолідованого закону стане його прийняття Сенатом і Палатою представників (до 5 травня) і підписання президентом США.

Читайте також:
Конгрес США збільшив суму військової допомоги Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна