Інтерпол припинив розшук Януковича

 

Інтерпол зняв з розшуку колишнього президента України Віктора Януковича. Про це  першим повідомив прес-секретар екс-президента-втікача Юрій Кірасір.

Він послався на повідомлення адвокатської компанії Joseph Hage Aaronson, яка представляє інтереси Януковича. Цю інформацію юрфірма отримала у відповідь на запит до Інтерполу.

“Інтерпол своєю постановою, прийнятою на сесії 27 лютого – 3 березня 2017 року, видалив із своїх баз даних червоне повідомлення, опубліковане в липні 2015 року стосовно президента Віктора Януковича, і дані, що містяться в його файлах стосовно сина президента Януковича, Олександра Януковича. Інтерпол підтвердив, що на президента Віктора Януковича і на його сина Олександра Януковича не поширюються червоне повідомлення Інтерполу або спеціальний запит про арешт і що вони не відомі по базах даних Інтерполу”, – йдеться в документі, який опублікував прес-секретар.

Українське національне бюро Інтерполу підтверджує, що міжнародна організація припинила розшук колишнього президента Віктора Януковича. Про це повідомив українським ЗМІ речник Нацполіції Ярослав Тракало.

За його словами, відповідна інформація надійшла до бюро від комісії з контролю за файлами Інтерполу.

Тракало додав, що ця комісія також зобов’язала генеральний секретаріат Інтерполу видалити з бази розшуку Віктора Януковича та усю інформацію стосовно його сина Олександра.

Українське бюро Інтерполу передало отриману інформацію Генеральній прокуратурі України як органу досудового розслідування.

Як відомо, з лютого 2014 року Януковичі переховуються в Росії. Зняття “червоної картки” Інтерполу означає для них можливість виїжджати в інші країни.

Читайте також:
Суд у справі про держзраду Януковича почнеться 4 травня, – Порошенко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна