2 травня на Світлодарській дузі героїчно загинули троє військових ЗСУ, – штаб

Три військовослужбовці Збройних сил України, рятуючи свого пораненого побратима, героїчно загинули в районі Світлодарської дуги, на крайньому спостережному посту.
Про це йдеться у вечірньому зведенні прес-центру штабу АТО 3 травня.

“Один з них, будучи пораненим, аби не потрапити в полон і знищити противника, привів у готовність до застосування ручну гранату. Проте хлопцеві не вдалося реалізувати свій план. Від поранень він помер на місці”, – повідомили в штабі.

Зазначається, що командування частини одразу організувало пошук полеглих військовослужбовців.

“Тіла було знайдено, проте евакуювати їх не вдалося внаслідок сильної вогневої протидії противника. На даний час проводиться процедура щодо повернення тіл військовослужбовців”, – поінформували у штабі АТО, спростувавши повідомлення росЗМІ про приналежність загиблих українців до диверсійно-розвідувальної групи.

ОНОВЛЕНО. Спершу штаб АТО датував цю подію 2 травня. Однак згодом речник Міноборони уточнив, що бій під селищем Луганське відбувся 1 травня, починаючи приблизно з 17:00.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 2 травня на фронті один армієць загинув, сім були поранені.

“Найбільші втрати [2 травня] припадають на Авдіївку – один загиблий і троє поранених воїнів”, – розповідав на брифінгу речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, вчора активні бойові дії велися на Світлодарській дузі, у Зайцевому та Авдіївці.

У штабі зазначили, що з початку поточної доби, станом на 18:00 3 травня, один військовий ЗСУ отримав поранення.
“З початку доби ворог 19 разів відкривав вогонь по опорних пунктах українських військ”, – зазначено в звіті.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна