Вибори до ОТГ виграли “Опоблок” і “Наш край”

Підбито підсумки перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад та голів, що відбулися 30 квітня в 47 об’єднаних територіальних громадах.

За даними Комітету виборців України, у 9 міських громадах 6 областей України загалом обиралося 242 депутати. Мандати отримали представники 16 партій.

Загалом найбільше місць здобула партія “Наш край” – 42 (17,4% від загальної кількості). На умовному другому місці – “Опозиційний блок” (37 депутатів, 15,3%).
БПП “Солідарність” і “Відродження” провели в міські ради ОТГ по 25 депутатів (10,3%), Радикальна партія Ляшка – 23 (9,5%).

Далі йдуть ВО “Черкащани” (21 місць, всі в Шполянській міськраді), ВО “Батьківщина” (19), “Єдиний центр” (14), УКРОП (11), партії “Самопоміч” та “Стабільність” (по 5 депутатів), “Воля народу” (4), Аграрна партія, “Справедливість” та “Єдність” (по 3), “Сила людей” (2).

“Опозиційний блок” виграв в Оріхові, Кам’янці-Дніпровській і Сіверську, “Наш край” – у Гуляйполі, “Єдиний центр” – в Іршаві, УКРОП – у Кролевці, РПЛ – у Мені, “Відродження” – в Перечині.

Вибори – одні з найбільших за останні два роки – проходили в 47 ОТГ 19 областей.
Обирали понад тисячу депутатів місцевих рад (242 – депутатів міських рад, 230 – селищних, 634 – сільських) та 47 голів громад.

КВУ фіксував проблеми із ходом виборчого процесу в Чернігівській, Черкаській та Закарпатській областях. Зокрема, на Чернігівщині мали місце випадки непрямого підкупу виборців, на Черкащині – прояви адміністративного ресурси та проблеми в роботі комісії, на Закарпатті – криміналізація виборчого процесу.

Після голосування 30 квітня в Україні буде 414 об’єднаних громад, в яких вже відбулися перші вибори, зазначає КВУ.

Читайте також:
Перші 22 об’єднані територіальні громади отримають на свою розбудову 120 млн. грн. із держбюджету

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна