У СІЗО Ростова спростували смерть 19-річного українського політв’язня Артура Панова. ОНОВЛЕНО

 

У слідчому ізоляторі в Ростові-на-Дону (РФ) 29 квітня помер 19-річний громадянин України Артур Панов, якого російська влада звинувачує в підготовці терористичного акту в Росії. Про це сповістило російське видання “Фонтанка”. Причиною смерті була названа серцева недостатність.

ОНОВЛЕНО. У ростовському СІЗО спростували інформацію про смерть Артура Панова. Про це агенції УНІАН повідомили в генеральному консульстві України в Ростові.

“Ми зв’язалися з російськими органами влади. В УФСВП (управління федеральної служби з виконання покарань) і в СІЗО сказали, що Панов живий і здоровий”, – сказав дипломат.

У вівторок, 2 травня, Артур Панов був етапований до будівлі суду в Ростові-на-Дону, де відбувається засідання в його справі. Про це повідомила агентству “Інтерфакс-Південь” прес-секретар Північно-Кавказького окружного військового суду Олена Катькало, наголосивши, що підсудний живий.

14 лютого в Північно-Кавказькому військовому окружному суді почався судовий процес у справі Панова. Разом із ним на лаві підсудних також опинився ростовський студент, якому інкримінують сприяння у “злочинній діяльності” українця.

Уродженець Краснодона (нова назва – Сорокине) Луганської області Артур Панов був затриманий на початку грудня 2015 року в Ростовській області. За версією російської влади, молодий чоловік під виглядом біженця перетнув українсько-російський кордон нібито для здійснення теракту на території Росії.

На момент затримання Панову не було й 18 років (нар. 24 лютого 1998 року).

Як відомо, Артур був учасником Революції Гідності, під час АТО у 2014 році повідомляв українським військовослужбовцям про місця дислокації проросійських бойовиків і їх техніки, активно співпрацював з українськими журналістами.

Як повідомляла “Новинарня“, 16 березня 2017 року – у день третіх роковин незаконного референдуму в Криму – Європарламент схвалив резолюцію, в якій засудив анексію півострова Кремлем та закликав Росію звільнити незаконно утримуваних громадян України, серед них і Артура Панова.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна