В останній день квітня один військовий на фронті загинув, сім – поранені

 

Ситуація в районі проведення АТО залишається напруженою, але контрольованою Збройними силами України. За минулу добу, 30 квітня, один український воїн загинув, ще сім військовослужбовців зазнали поранень. Ворог відкривав вогонь по опорних пунктах українських військ загалом 54 рази. Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на прес-центр штабу АТО.

На Приморському напрямку з мінометів калібру 120 та 82 мм, гранатометів та стрілецької зброї противник вів вогонь по позиціях ЗСУ поблизу Водяного. 120-міліметрові міномети, гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю бойовики застосовували по опорних пунктах неподалік від Гнутового, а 82-міліметрові міномети та гранатомети – біля Широкиного. Із гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів ворог відкривав вогонь по позиціях українських військ поблизу Мар’їнки, із протитанкових гранатометів та кулеметів великих калібрів гатив по опорних пунктах поблизу Павлополя та Красногорівки, а з кулеметів великих калібрів – під Новогригорівкою. Зі стрілецької зброї незаконні збройні формування обстрілювали наших бійців під Лебединським та Чермаликом. Біля Мар’їнки, Богданівки та Водяного діяли також ворожі снайпери.

На Донецькому напрямку вогнем мінометів калібру 120 та 82 мм, гранатометів різних систем та вогнем великокаліберних кулеметів противник накривав позиції біля Авдіївки. Із 82-міліметрових мінометів та гранатометів бойовики атакували оборонців Верхньоторецького та Опитного, а з гранатометів різних систем – захисників шахти “Бутівка” та Зайцевого. Гранатомети та кулемети великих калібрів противник застосував по позиціях сил АТО біля Троїцького, а великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю – поблизу Кам’янки та Пісків.

На Луганському напрямку зі 120-міліметрових мінометів бойовики гатили по опорних пунктах у районі Катеринівки (саме тут загинув український воїн). Міномети 120-мм та гранатомет ворог застосував неподалік Троїцького, а 82-мм міномети, гранатомети й кулемети великих калібрів – у районі Новозванівки. Гранатомети різних систем підрозділи російсько-окупаційних військ задіяли по захисниках Кримського, Попасної, Валуйського та Станиці Луганської. Зі стрілецької зброї ворог обстрілював захисників Лобачевого.

“В окремих випадках, коли виникала безпосередня загроза життю і здоров’ю військовослужбовців, командири приймали рішення на адекватне відкриття вогню у відповідь”, – уже традиційно для останніх днів повідомили у штабі.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна