У Харкові 1 травня мітингували проти “кривавого АТО”, сталися сутички

У Харкові на площі Конституції першотравневий мітинг під гаслами “Мир, труд, май” відбувся з сутичками за участю прихильників різних політичних течій.

“На мітингу, який переріс у сутичку, присутні антинатовські гасла, а також заклики “зупинити громадянську війну” і “криваву АТО”, – йдеться в повідомленні StudMedia. Були червоні прапори, більшість присутніх – пенсіонери.

Одна з учасниць акції принесла кульки у кольорах “ХНР” – сепаратистської “Харківської народної республіки”.

Повідомляється, що проукраїнські активісти заблокували монумент, до якого учасники першотравневого мітингу хотіли покласти квіти – пустили їх тільки під українськими прапорами.

Одному з демонстрантів на першотравневій демонстрації біля Історичного музею порвали плакат. Поліція відвела його в автобус.

Крім того, поліція затримала одного з учасників мітингу, який напав на проукраїнського активіста.

Цього ж ранку лідерові однієї з партій невідомий бризнув з балончика в обличчя. Про це повідомили у прес-службі ГУ Нацполіції Харківщини.

“На номер 102 близько 10:25 надійшов виклик про те, що невідомий підбіг до лідера однієї з політичних партій та бризнув із балончика в обличчя”, – йдеться у повідомленні. Патрульні поліцейські, які прибули на місце, викликали швидку та опитали постраждалого. Лікарі надали постраждалому допомогу, він написав заяву.

Як повідомляла “Новинарня“, у Вінниці 1 травня невідомі праворадикали в масках атакували учасників лівого мітингу.

У Києві першотравнева демонстрація Федерації профспілок і Соціал-демократичної партії Сергія Капліна пройшла без ексцесів.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна