1 травня в Херсоні: двоє побитих, спалений прапор, розгромлений партійний офіс

 

У Херсоні внаслідок сутичок під час масових заходів 1 травня дві особи отримали тілесні ушкодження. Про це повідомили у прес-службі Нацполіції Херсонської області.

“До Херсонського відділу поліції звернулися два чоловіка із заявами про отримання тілесних ушкоджень. Попередня правова кваліфікація – ст. 125 КК України “умисне легке тілесне ушкодження”, – зазначено у повідомленні.

“О 9:30 на площі біля обласного драмтеатру відбувся мітинг, у якому взяли участь понад 100 осіб, ще один мітинг пройшов у парку Слави. На заході були присутні близько 300 осіб. Під час проведення першого заходу відбулась спроба відібрати червоний прапор у мітингуючого. Поліцейські на місці припинили конфлікт. Під час другого заходу стався словесний конфлікт, який переріс у декілька сутичок. Вони були локалізовані працівниками поліції”, – повідомили в правоохоронному відомстві.

Декількох громадян затримали й доставили до поліції. Проводяться заходи для встановлення обставин події.

Також до поліції надійшла інформація про те, що невідомі громадяни розбили вікна та закидали димовими шашками приміщення офісу політичної партії. Ніхто з громадян не постраждав. Попередня правова кваліфікація – ст. 296 ККУ “хуліганство”.

Ідеться про партію “Успішна країна”, яку спонсорує міністр зборів і доходів часів Януковича Олександр Клименко, що втік з іншими “регіоналами” до Москви.

Як розповів голова обласного відділення партії “Успішна країна” на Херсонщині Володимир Рубан, близько 50 осіб увійшли до приміщення партії і геть рознесли його.

Офіс “Успішної країни”, який розгромили активісти, відкрився наприкінці березня цього року.

Крім того, в чергову частину ГУ Нацполіції надійшло повідомлення з обласних управлінь ДСНС і СБУ про отримання електронних листів щодо мінування торгово-розважального центру “Фабрика” та автомобіля поблизу торгового центру “Суворовський”. На місці працювали слідчо-оперативна група і фахівці-вибухотехніки, проводилася евакуація громадян. В ході перевірки інформація не підтвердилася.

Читайте також:
У Харкові 1 травня мітингували проти “кривавого АТО”, сталися сутички

Як повідомляла “Новинарня“, у Вінниці 1 травня невідомі праворадикали в масках атакували учасників лівого мітингу.

У Києві першотравнева демонстрація Федерації профспілок і Соціал-демократичної партії Сергія Капліна пройшла без ексцесів.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна