Польські прикордонники затримали австрійця за підозрою в убивстві українських заручників на Донбасі

 

Польські прикордонники у ніч із 26 на 27 квітня затримали на прикордонному пункті “Дорогуськ-Ягодин” громадянина Австрії, підозрюваного в участі у незаконних збройних формуваннях на Донбасі, знущанні і вбивстві українських військовополонених.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив речник Надбужанського відділу Прикордонної служби Республіки Польща Даріуш Сеніцький.

“25-річний австрієць затриманий вночі з п’ятниці на суботу при виїзді з Польщі в Україну на підставі європейського наказу про арешт, який ініціювала Австрія. Іноземець розшукується у зв’язку з підозрою в участі у збройному конфлікті на сході Україні, де, ймовірно, він вбивав поранених і заручників як член однієї з воюючих груп”,- заявив Сеніцький.

За його словами, затриманий зараз перебуває в розпорядженні польських органів правосуддя, яке готує документи для його екстрадиції до Австрії.

 

Сеніцький зазначив, що це перший випадок, коли на польсько-українському кордоні затримано підозрюваного в участі у незаконних збройних формуваннях на Донбасі.

Він також наголосив, що затримання австрійця стало можливим завдяки посиленому контролю на зовнішніх кордонах ЄС, який було запроваджено з 7 квітня.

Читайте також:
12 найманців з-за океану. Портрети бразильських терористів на Донбасі

Суд Лусваргі: війна, вина, каяття і каторга

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна