Перед одеським 2 травня силовики затримують російських “делегатів”

 

В Одесі місцеві активісти викрили чоловіка, який працював на ФСБ Росії. Про це повідомляє Громадська організація “Оберіг” на сторінці у Facebook.

Агент “Локоть” (“Лікоть”) мав створити в Одесі масовку на 2 травня.

“Ким тільки агент “Лікоть” не встиг побувати за свою кар’єру в сюжетах “РашаТВ”: бойовиком “ДНР”, і агентом СБУ, і затятим націоналістом”, – йдеться у дописі.

Цього разу чоловіка направили в Одесу для того, щоб на 2 травня зібрати масовку в кількості від 5 до 10 тисяч осіб.

Більше – у відеозізнанні.

Цього ж дня стало відомо, що Служба безпеки спільно з працівниками Державної прикордонної служби України затримала на міжнародному пункті пропуску “Мяки-Паланка-Удобне” громадянина Російської Федерації, який їхав до Одеси для провокацій під час вшанування річниці трагічних подій 2 травня. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Під час огляду речей затриманого спецслужби виявили друковані матеріали сепаратистського характеру. Росіянин намагався приховати їх від митного та прикордонного контролю.

“Громадянину Російської Федерації відмовлено у пропуску на територію України та заборонено в’їзд строком на три роки”, – наголосили у прес-службі СБУ.

Нагадаємо, 2 травня 2014 року в Одесі відбулися великі масові зіткнення за участю прихильників єдності України і проросійських активістів. Під час масових заворушень загинули 48 людей і постраждали більше 200. Більшість загинули в Будинку профспілок під час пожежі.
Роковини цих подій є приводом для активності антиукраїнських сил.

Читайте також:
Перед 2 травня в Одесі Військово-Морські сили попередили про застосування зброї

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна